2013. február 25., hétfő

Akkor most TEREMTSETEK!


Még néhány óra hátra van a mai Tízezerszeres Teremtő napból, úgyhogy kérek mindenkit, hogy lelki szemei előtt lássa már az újtelepi kertet  - akárhol is legyen az - , hogy a sok megerősítés célba érjen, és megvalósuljon a kert.

Hogy hol és hogy mikor, az szerintem a közeljövőben kiderül. 


Szerdán reggel 10 órakor az önkormányzat Építési Osztályán találkoztunk Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyzővel és Kisné Stark Viola osztályvezetővel. Rosta Gábor a Városi Kertek Egyesület vezetője minden jogi és gyakorlati kérdésre választ adott, amiről a hölgyek a kispesti kerttel kapcsolatban rákérdeztek. Nagy munkában vannak, mert február 28-ig össze kell állítaniuk egy anyagot a közösségi kert megvalósíthatóságával kapcsolatban, ami március elején kerül a képviselő testület vagy a megfelelő bizottság elé. Remélhetőleg nemsokára kiderül. 

Ezen a biztató beszélgetésen fellelkesülve kerestem meg a Sportcsarnok ügyvezetőjét, Kincses Pétert, és akivel sikerült ma reggelre egy időpontot kapni. 

Az ügyvezető úr érdeklődve hallgatta a közösségi kerttel kapcsolatos felvetésemet, megnéztük a Rosta Gábortól kapott képeket-információkat,  és nagyon jó szolgálatot tett a kert-koordinátor házi feladatunk is. Ütős volt, mondhatom! ;) Megmutattam neki Rózner Klárival közös tervünket, amiben szerepelnek természetesen parcellácskák, kis kerti tó virágokkal, asztalok padokkal, gyerekjátszó, kerítés mellett piros bogyós gyümölcsök, gyümölcsfák és levendula, az épület mellett esővízgyűjtő és komposztáló. 






Kincses Péter nyitott az elképzelésünkre. Ő is szeretné a sportcsarnokot "közelebb hozni" a lakótelepen élőkhöz. A legelső beruházásuk egy strandröplabda pálya lenne, de egy ilyen típusú beruházás is elférne a csarnok udvarában. 

Megállapodtunk, hogy a mai segítő energiákat és a szimpátiánkat kihasználjuk, és azon dolgozunk, hogy az adottságai miatt legkevesebb beruházási költségekkel ezen a helyen valósuljon meg a Közösségi Kertünk.  Még szükség van a Fővárosi Önkormányzatnál is segítőkre, mert a földterület nagy része a főváros tulajdona, így az ő hozzájárulásuk is kell a megvalósításhoz. 

A házinkban Útilapu kertnek neveztük el a kertet. Tudjátok miért ezt a nevet adtuk neki? Mert a Google-térképet letöltve rácsodálkoztunk, hogy már neve is van annak a rövid kis útnak, ami a csarnokhoz vezet. Tetszett nagyon a név, kifejezetten jól fog állni a kertünknek is. <3 Ti mit gondoltok? 




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése