2013. február 11., hétfő

Hol legyen a Közösségi Kert?

Sikerült néhány nyúlfarknyi videó-felvételt elkövetnem az eddig ötletként felmerült, vagy lehetséges területekről, ahol akár meg is valósulhatna a kert. Kicsit zajosak a felvételek a nagy szél miatt, ez ne zavarjon benneteket a látványban és a gondolkodásban: szerintetek melyik legyen a befutó?

Az első ötlet és máig is legideálisabbnak tartott terület a Sportcsarnok bekerített, kihasználatlan és igen elhanyagolt udvara lenne.Zeusz éjjel-nappal vigyáz az épületre és az udvarra, néhány jó szóért, simogatásért és finom falatért biztosan a kertet is megvédené a kellemetlen látogatóktól.
A soroksári Sportcsarnok udvara

A második legideálisabb a Szent László utca, Őrgébics utca, Kiskócsag utca és Ördögszekér utca által határolt üres terület. Közel 20 éve meredeznek a betonvasak a földből. Az akkor még rendezett kerítés mára  meg-megszaggatódott, életveszélyes lehetőséget kínálva az arra csellengő gyerekeknek a vasak és lebetonozott alapok között. Ha sikerülne a területet "betonmentesíteni, az egyik legjobb hely lehetne a kert számára. Rendezett, szép környezete - az állandóan rendben tartott játszótér és a Fatimai templom - biztosan nagyon örülne, ha üde zöld kertecskékre és vidám, közösséget építő emberekre tekinthetnének. ( ahh, milyen költőien fogalmaztam... XD )
"Fantom" terület a templom oldalában

A lakossági fórumon Kovács Attila képviselő úr első ötlete a Dinnyehegyi és a Hrivnák Pál utca közti terület volt. Az ide tervezett extrém-játszótér gondolata igen erősen borzolta a Pistahegyi úton élők idegeit, remélhetőleg a csendes műfajhoz tartozó kertészkedés ellen nem lesz kifogásuk. Ha megépülhet itt a kert, mert kiderült, hogy nem túl ideális az alatta húzódó vízvezetékek és nyomócsövek ( meghibásodási lehetősége ) miatt.
Extrém játszótér vagy Közösségi Kert


Már Eperföld utcának hívják, ám most még kutyasétáltató rész, amit ha csak ideiglenesen is  - a terület valamikori utcanyitása és az ide tervezett házak megépüléséig- megfelelő környezete lenne a szépen és gyorsan épülő református templomnak.
Eperföld utca




Van még ötletetek? Hol lehetne a kert? Segítsük javaslatainkkal a Képviselő Testületet döntésükben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése