2013. február 4., hétfő

Kert vagy nem kert 2.


 A helyi újságban is olvashattuk a Képviselő Testület üléséről készült beszámoló végén, hogy a tagok támogatták az ötletet, ami azt jelenti, hogy az Önkormányzat megfelelő osztálya megkapja feladatként, hogy nézzen utána a megvalósítás lehetőségének.
 Kovács Attila képviselőn keresztül megkeresték Rosta Gábort, hogy kontaktokat kérjenek a kispesti kert szervezésében és létrehozásában aktívan résztvevő emberekhez. Reményeim szerint a kapcsolatfelvétel el is indult, de mivel nem sokkal később "kitört" a nagy téli szabadságolás, jöttek az ünnepek, így a kert ügye is mintha téli álomba merült volna.

Néha hó, néha egy kis fagy, aztán eső fedte be az ötletet. Attól tartottam, hogy teljesen elfagy a kis kert-csíránk a zord időjárásban, de ahogy átléptük az új év küszöbét, mintha életre kelt volna minden érdeklődő, és sorban jelentkeztek, hogy mi a helyzet a kezdeményezésünkkel.

 Ennek örömére kerestem meg írásban a telepi képviselőnket. Írásos válaszából kiderült, hogy a Képviselő Testület januári ülésén megszavazták, hogy FEBRUÁR 28-ig kell a hivatal megfelelő osztályának kivizsgálnia, hogy Soroksár-Újtelepen melyik terület lenne jó és alkalmas egy Közösségi Kert létrehozásához.

 Itt tartunk. Amilyen gyorsan száguldanak a napok, úgy lesz két szempillantás után tavasz, és már itt lenne az ideje, hogy az érdeklődőkkel elkezdjünk készülni - ha máshol nem is, de fejben - a palántázásra, vetésre.
 A Grundon már múlt vasárnap megtartották az első idei találkozót: egy jó kis terefere közben magcserét is tartottak, és elkezdték tervezni a tavaszi ültetéseket. És szépen lassan ismét alakult, erősödött és fejlődött a közösségük.

Ez Újtelepre is ráférne, igaz?

 De hol lesz a kert???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése