2013. február 3., vasárnap

Kert vagy nem kert?


Január, február, itt a nyár? Meglehet, mert tegnap a maci nagyon élvezte a langyos tavaszi időt, a madarak csicsergése már egészen a tavaszt idézte. Ma ugyan havas esőre ébredtünk, aztán egy kicsit esett is a hó, de délutánra a hideget hozó borzongató szelek elfújták a felhőket, és kisütött a nap.  Csak jön az a rügyfakasztó, megújító tavasz! Ideje készülődnünk is, mert remélhetőleg Újtelepen is megvalósulhat a fővárosban már több helyen is sikert aratott, nagy népszerűségnek és média-felhajtásnak örvendő KÖZÖSSÉGI KERT. 

Honnan indultunk? Szeptember elején egy maroknyi lelkes újtelepi csapat részt vett a Corvinus Egyetemhez tartozó Péterimajorban megrendezett Bionapon. Itt találkoztunk először személyesen Rosta Gáborral, a Városi Kertek Egyesület elnökével. Olyan szeretettel és lelkesedéssel mesélt az Első Kis-Pest Kertről, hogy azonnal megfogalmazódott bennünk: ilyet szeretnénk Soroksár-Újtelepen is!!  Az ötlet futótűzként szaladt végig a telepen, nagy szurkolótábort hozva létre a panelekben lakók között. Önkéntes és segítőkész érdeklődők plakátozása, személyes meghívások, szervezkedés, sok és sokféle segítség után szeptember 27-én lakossági fórumon tartott Gábor a Török Flóris Általános Iskola ebédlőjében.  Vetítéssel egybekötött beszámolója a kispesti tapasztalatokról. szólt.

Minden résztvevő elvarázsolódott már a fényképek alapján, még ha látták volna élőben is azt a dzsungelt, amit 26 lelkes család az önkormányzat támogatásával létrejött volt kutyafuttató helyén létrehozott...  A meghívott képviselők közül Preklerné Marton Ilona és Kovács Attila is úgy ítélte meg a beszámoló után, hogy a kezdeményezés nagyon jó, támogatásukról helyben biztosították a fórumon résztvevőket. Kovács Attila képviselő a Képviselő-testület ülésén is ismertette a Közösségi Kert ötletét, amit a tagok támogattak, így elkezdődött a kertünk élete, legalább is ötlete az Önkormányzaton belül.

Ez volt 2012. novemberében.

Mi történt azóta?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése