2013. február 17., vasárnap

Kertszervező kerestetik

Csak közeledik már a TAVASZ. A Sósmocsár utcában minden reggel olyan madárcsicsergés van, hogy felvidul a legálmosabb reggeli-beszerző is, bármilyen korán megy a boltba.
A kert ügyében is végre mocorgás van, ha szerencsénk lesz, akkor szerdán jutok személyes információkhoz, és remélhetőleg biztató infókkal tudok szolgálni. 
Ide kapcsolódik az OPTIMIZMUS JEGYÉBEN, hogy meghívást kaptam Keszthelyi Zsuzsitól, a Grundkert megálmodójától és szervezőjétől egy KÖZÖSSÉGI KERT KOORDINÁTOR-képzésre

Természetesen kapcsiból igent mondtam, mindent tudni szeretnék, mire a mi kertünkkel kell foglalkozni. 2 embert tudok magammal vinni, így egy hely Klári mellett még kiadó.

A képzés önköltséges, 3000 Ft, amit az első foglalkozáson kell befizetni.

Helyszín: 1085 Budapest, Horánszky utca 13.  H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ.

Időpontok: 2013. február 21. csütörtök 16-21 óra
                 2013. február 23. szombat 9-18 óra

Egy estét és egy szombatot kell feláldozni az életünkből, de amit kapunk, az jó alap lesz a kert szervezésekor. 
Nagyon örülnék, ha jelentkezne olyan lelkes panelben lakó, aki szívesen segítene aztán a célegyenesben a kert megszervezésében, működtetésében. 
Sok mindenben okosodhatunk ezen a 2 napon: kerttörténetet, kerttípusokat ismerhetünk meg, tanulhatunk tervezést térben és időben, alapvető kertészeti ismereteket egy közösségi kertben, dióhéjban marketing és pénzügyi ismereteket, és ha valakiből hiányozna a közösségszervezés, hát azt is. 

Akiktől tanulunk:

Szabó Ágnes tájépítész, aki részt vett az Első Kis-Pest Közösségi Kert tervezésében 
Keszthelyi Zsuzsi civil szervező, Grundkert koordinátor, 
Cseperkálóné Mirek Barbara ökológiai szemléletű kertészmérnök, növényorvos, Péterimajor Corvinus Egyetem Tangazdasága, tudásával segítette a Kis-Pest Közösségi Kert munkáját 
Tracy Wheatley közösségszervező a Wekerle telepről, Zöld Hajtás


Szuper névsor, Zsuzsi kivételével a környékünkön laknak, és kiváló képviselői szakmájuknak. Nagy öröm lenne, ha a mi kertünk megvalósításában is részt vennének!


Szóval van kedve még valakinek eljönni velünk a képzésre? ;)

Facebook meghívót itt találtok:
http://www.facebook.com/events/367270170046902/



Ha kérdésed van, vagy már csak az a kérdés, hogy hogy jövünk haza este 9 után csütörtökön a képzésről, akkor csak jelentkezzetek, megoldjuk! ;)




2 megjegyzés:

  1. Én is néztem a meghirdetett tanfolyamot. Állítólag márciusban is lesz még egy. Gratulálok, hogy belevágtál. Remélem, a blogírásban is ilyen állhatatos leszel. Én drukkolok. Mindenesetre sokat jelent, hogy az én blogom is pont így néz ki mint a tied. :-)))).

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó volt a képzés, ha teheted menj el mindenképpen, mert ez a 4 nőci szenzációs, akkora lendületet adnak a résztvevőknek, hogy mindenki kénytelen belevágni valami nagyszabású projektbe, és azt érzi a képzés után, hogy közösségi kert nélkül nem lehet élni... :D

    VálaszTörlés