2013. május 29., szerda

Június 1. délelőtt. Már várjátok?

Idén újra SZOMSZÉDÜNNEP

Az időpont ugyan rugalmasan változik évről évre a francia május 27-hez képest..., de az ötlet SZUPER! Mi is a lényeg? A SZOMSZÉD. Ugyan is mindenkinek van szomszédja. Az én nagymamám azt mondta valamikor régen, amikor még nem sokat értettem a világból -  amit mondott az jó erősen megmaradt a fejemben -, hogy a szomszéddal érdemes jóban lenni, olyan mint a rokonság: a  bajban a legközelebbi rokon a szomszéd. Ezek a gondolatok olyannyira az életem részévé váltak, hogy önálló életünk kezdetekor a jószerencsém, vagy a nagymamám, vagy valami felettes erő hozzásegített egy tüneményes házaspárhoz, akikkel a mai napig jó barátságban vagyunk, pedig 10 év után elköltöztünk egymás mellől. Sokat segítettünk egymásnak, utólag elképzelhetetlen lett volna az életem Anna segítsége nélkül, de ez egy hosszabb téma, ami megér egy újabb bejegyzést, vagy egy szervezett beszélgetést: hogyan legyünk jóban a szomszédunkkal. És a jószerencsénk másodszor sem hagyott el: jobbról és balról is kedves emberekkel vagyunk körbevéve, és nem győzünk hálásnak lenni ezért.

Úgyhogy nekem csak jó tapasztalataim vannak szomszéd ügyben, ezért is biztatok mindenkit arra, hogy ismerkedjen meg a szomszédaival, barátkozzanak, mert ki tudja mikor és milyen helyzetben tudnak vagy kell egymásnak segíteni.


Az idei Szomszédünnep már a 3. lesz a sorban. Újabb ötletek, újabb helyszínen. Szerencsére minden évben egyre többen vagyunk, akiket érdekel az egy napra koncentráló szomszédolás. :)

Idén a sok ötlet két részre tagolja a napot. Reggel a már "szokássá vált" telepi kutya-gazda fényképet csináljuk meg a pusztán, a nagy kutyafuttatón.  Találka fél 9-től a Harmónia Háza előtt. Örülnék, ha olyan kutyások is eljönnének, akikkel eddig még nem találkoztunk séta közben, vagy akár azok is, akik szemrebbenés nélkül hagyják el kutyáik piszkát a lakótelep járdáin, lépcsőház előtti zöld területeken. :( Lenne mit megbeszélni velük...








Délelőtt pedig garázsvásár.



Mindenki hozhat magával mindenféle olyan jó állapotban lévő dolgot, amire már nincs szüksége, ám ami másnak még jó szolgálatot tehet. Legyen szó gyerekruháról, szezonja múlt holmikról, könyvről, cd-ről, konyhai eszközökről, bizsukról stb. Az udvar nyitva áll, egyedül valami dobozt vagy pokrócot hozzatok magatokkal, amire ki tudtok pakolni. Mindenki a saját dolgaiért felelős, zárás után pedig gondoskodik a megmaradt holmik elszállításáról. ;)

Jöhetnek akár palánták is, cserebere ez ügyben is engedélyezett, főleg ha meghalljátok Cseperkálóné Mirek Barbara növényorvos előadását, illetve beszélgetését a balkon-kertészkedésről, a vegyszermentes gazdálkodásról. Barbara a Corvinus Egyetemen dolgozik, Péterimajorban, nagy gyakorlata van az ökológiai gazdálkodásból. Tavaly és idén is szaktanácsaival támogatja az Első Kis-Pest kert és a második kispesti kert működését. Kérdezhetjük őt közösségi kert témában is, nem csak arról, lehet-e cserépben mángoldot termeszteni... 9 órától minden kiderül kert ügyben. Gyertek, érdekes és tanulságos lesz!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése