2014. február 12., szerda

"Adj egy könyvet egy gyerek kezébe" Nap 2014. február 14.

Olvasni jó. Ajándékozni öröm.  Ha ez a két dolog még gyerekekkel is kapcsolatos, abból valami szívmelengető esemény alakulhat ki.
Nemrég olvastam egy hírt, ami nagyon szimpatikus kezdeményezés. Amúgy sem tudom, hogy a február 14-i Valentin napról mit gondoljak ( ajándékozni öröm, főleg azokat, akiket szeret az ember ), de a Nemzetközi Könyvajándékozó Nap - International Book Giving Day eloszlatta a kételyeimet. Ünnepelhetünk, méghozzá az olvasást, a könyv szeretetének és ajándékozásának napját.


A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy minél több gyereknek biztosítsa, hogy könyvet vehessen a kezébe, illetve hogy népszerűsítse az olvasást. A friss PISA eredmények és más kutatási adatok is bizonyítják, hogy egyre kevesebb gyereknek mesélnek rendszeresen, egyre kevesebb az olyan gyerek, aki legalább egy könyvet minden évben elolvas. Minden felelős szülő érzi, hogy valamit tenni kell. Február 14-én komoly nyomás nehezedik ránk, szülőkre is, hogy megadjuk magunkat a Valentin-nap csábításának és valamit adjunk szeretteinknek. Az EPA üzenete, hogy az ajándék legyen könyv, sokkal értékesebb és ’szülőibb’ ajándék, mint a csokoládé vagy a műanyag szívecskék.
Mit szólnátok, ha idéntől mi is, a saját berkeinken belül csatlakoznánk a kezdeményezéshez? A óvodában, de az iskolában is biztosan akadnak olyan lelkes kis mese- és könyvrajongók, akik boldogan vesznek kezükbe újonnan kapott könyvet.

Pénteken, azaz február 14-én, az „Adj egy könyvet egy gyerek kezébe! „ Napon jó állapotú könyveinkkel megörvendeztethetjük az óvodába járó kicsiket a mesék és az olvasás örömével. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése