2014. február 18., kedd

Könyvek és gyerekek

A soroksár-újtelepi III. számú Összevont óvoda szívesen csatlakozott az Európai Szülők Egyesülete által Magyarországon is meghirdetett " International Book Giving Day" kezdeményezéshez. :))

Ternesz Ferencné és Fodor Edit óvodavezetők mindkét intézményben az óvónők segítségével kialakítottak egy olvasó sarkot, ahol az oviba érkezés, vagy a hazafelé út közben megállhatnak a szüleikkel, és a kihelyezett mesekönyveket nézegethetik, olvasgathatják.


A kezdeményezés, és természetesen az óvónők célja az, hogy minél több gyereknek biztosítsa, hogy könyvet vegyen a kezébe, hogy népszerűsítse az olvasást. Friss PISA eredmények és más kutatások bizonyítják, hogy egyre kevesebb gyereknek olvasnak otthon, egyre kevesebb gyerek olvas el legalább egy könyvet egy év alatt. :(



A gyerekek először meglepődtek a változástól, de gyorsan" belakták" a könyvekkel teli sarkot. Néhány könyv a csoportokból került a polcra, de a  felhívásra több mesekönyvvel járultak hozzá az olvasás népszerűsítéséhez a lakótelepen élők. Köszönet érte nekik!!

Az idei kezdeményezés jövőre folytatódik. Már most érdemes megjegyezni, hogy 2015-ben február 14-én nem csak Bálint- és Valentin napot ünnepelünk, hanem a könyv ajándékozásának ünnepét is. Addig is érdemes az otthoni könyvespolcot átnézni, és a jó állapotban lévő gyerekkönyveket - amik nem kerülnek feltétlenül a családi archívumba - akár most is átvinni az ovikba, vagy jövő februárban az óvodás gyerekeknek ajándékozni.

AJÁNDÉKOZNI, ÖRÖMET OKOZNI JÓ! <3



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése