2014. március 29., szombat

Pfújtelep?! - Egy akció utóélete

Tűrhetetlenül sok a járdán hagyott kutyapiszok a lakótelepen. Mondom én ezt két kutya gazdájaként, aki sok más gazdával együtt összeszedem a kutyáink után a kutyagumit, ha véletlenül a lakótelep utcáink végzik el a dolgukat. De séta közben gyakran szlalomoznunk kell az alattomosan támadó kakaadagok között. Régóta tervben volt egy kutyagumi elleni akció, de a pohár akkor telt be, amikor a 2013-as évet úgy fejeztem be, hogy az év utolsó kutyasétáltatásának a végén egy óriási adagba beleléptem.
A gondolatot tett követte, és Rózner Klári - aki nem mellesleg az ötlet adója - családja  segítségével elkészítettük a figyelemfelhívó zászlócskákat.



A korán jött tavasznak köszönhetően aztán március 8-án ( milyen jó kis nőnapi program volt... :D ) szépen végigjártuk a lakótelep "legforgalmasabb" helyeit, és felzászlóztuk az ott talált ürülékeket. Reménykedtem benne, hogy a közel 100 db zászló mennyisége túlzott lesz az utcákon lévő mennyiséghez képest, de sajnos csalódnom kellett. A legtöbb ürülék a Kiskócsag utcában található játszótér mellett volt. Ez elképesztő, hogy a telepi kutyások a világos murvát kutyaWC-nek használja. Arra nem gondolva, hogy a megszáradt ürülék elporladva, a szelek szárnyán pontosan a játszótéren játszó gyerekeket fertőzheti meg. Nincs gyerekük, vagy már elfelejtették azt az időszakot, amikor egy kisgyerek mindent a szájába vesz??? Felháborító!



Az akció nagy visszhangra talált, sok kutyás jelezte, hogy ők bizony felszedik kedvencük után az elhagyott ürüléket. Kutyások és nem kutyások egyetértettek abban, hogy egy felelős állattartó életéhez a piszok eltakarítása is hozzátartozik.

Mintha egy cseppnyi javulás mutatkozna. ;) (Azért ezt többen cáfolják, és túlzott optimizmusom mellékhatásának tulajdonítják...) Hogy egy kicsit segítsünk azoknak, akik elfelejtenek magukkal vinni a sétáltatáshoz üres zacskót, a recycling jegyében

készített "zacskó-automatát" helyeztünk el a Sósmocsár utcában, a La Pandora ABC bejáratánál. Ez a prototípus, de a sorozatgyártásra felkészültünk. ;)

Szívesen várjuk azon üzletek, szolgáltatók és lépcsőházak jelentkezését, akik elhelyeznének a bejáratuk közelében ilyen zacskó-automatát. Segítve ezzel a tiszta környezet kialakítását, megtartását  a kutyások-nem kutyások békés egymás mellett élés jegyében.





Köszönet a műanyag tégelyek rendelkezésünkre bocsátásáért Szeles Gábornak, a zacskós dobozka elkészítésért pedig Pintér Krisztinának!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése