2014. március 29., szombat

Pfújtelep?! - Egy akció utóélete

Tűrhetetlenül sok a járdán hagyott kutyapiszok a lakótelepen. Mondom én ezt két kutya gazdájaként, aki sok más gazdával együtt összeszedem a kutyáink után a kutyagumit, ha véletlenül a lakótelep utcáink végzik el a dolgukat. De séta közben gyakran szlalomoznunk kell az alattomosan támadó kakaadagok között. Régóta tervben volt egy kutyagumi elleni akció, de a pohár akkor telt be, amikor a 2013-as évet úgy fejeztem be, hogy az év utolsó kutyasétáltatásának a végén egy óriási adagba beleléptem.
A gondolatot tett követte, és Rózner Klári - aki nem mellesleg az ötlet adója - családja  segítségével elkészítettük a figyelemfelhívó zászlócskákat.A korán jött tavasznak köszönhetően aztán március 8-án ( milyen jó kis nőnapi program volt... :D ) szépen végigjártuk a lakótelep "legforgalmasabb" helyeit, és felzászlóztuk az ott talált ürülékeket. Reménykedtem benne, hogy a közel 100 db zászló mennyisége túlzott lesz az utcákon lévő mennyiséghez képest, de sajnos csalódnom kellett. A legtöbb ürülék a Kiskócsag utcában található játszótér mellett volt. Ez elképesztő, hogy a telepi kutyások a világos murvát kutyaWC-nek használja. Arra nem gondolva, hogy a megszáradt ürülék elporladva, a szelek szárnyán pontosan a játszótéren játszó gyerekeket fertőzheti meg. Nincs gyerekük, vagy már elfelejtették azt az időszakot, amikor egy kisgyerek mindent a szájába vesz??? Felháborító!Az akció nagy visszhangra talált, sok kutyás jelezte, hogy ők bizony felszedik kedvencük után az elhagyott ürüléket. Kutyások és nem kutyások egyetértettek abban, hogy egy felelős állattartó életéhez a piszok eltakarítása is hozzátartozik.

Mintha egy cseppnyi javulás mutatkozna. ;) (Azért ezt többen cáfolják, és túlzott optimizmusom mellékhatásának tulajdonítják...) Hogy egy kicsit segítsünk azoknak, akik elfelejtenek magukkal vinni a sétáltatáshoz üres zacskót, a recycling jegyében

készített "zacskó-automatát" helyeztünk el a Sósmocsár utcában, a La Pandora ABC bejáratánál. Ez a prototípus, de a sorozatgyártásra felkészültünk. ;)

Szívesen várjuk azon üzletek, szolgáltatók és lépcsőházak jelentkezését, akik elhelyeznének a bejáratuk közelében ilyen zacskó-automatát. Segítve ezzel a tiszta környezet kialakítását, megtartását  a kutyások-nem kutyások békés egymás mellett élés jegyében.

Köszönet a műanyag tégelyek rendelkezésünkre bocsátásáért Szeles Gábornak, a zacskós dobozka elkészítésért pedig Pintér Krisztinának!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése