2014. június 19., csütörtök

KK, azaz Képződtünk Kunbábonyban

Csuda élmény a KKÁ képzésein részt venni. Az ország több részéről olyan klassz kezdeményezésekkel és olyan lelkes, kreatív, egymásnak segítő emberekkel találkozunk, ami óriási inspirációt ad a saját közösségünk életéhez is.

Június 7-8-n Kunbábonyban okosodtunk. Nagy örömömre a két napon 3 Jószomszéd tartott velem, így ők is kicsit betekinthettek a Kisközösségek Átalakulásban Projekt munkájába.


Szombaton Nándi kísért el, volt kedves segítőm a közösségünk bemutatkozásakor. 
 

Vasárnap Andi és Erika élvezte a tanya szaletlije alatt játékos programokat.Örömmel olvastam Andi és Erika visszajelzéseit:
A hétvégi KKÁ képzés második napján vettem részt. A tanya ami helyet adott nekünk, nagyon tetszett. Békés, nyugalmas és ami ebben a melegben nem utolsó, árnyékos.
A résztvevőket nem ismertem, de a rövid bemutatkozás többé-kevésbé segített.
Az ország minden részéről jöttek , Baranya, Csongrád, Bács-Kiskun, Budapest.... Játékos, érdekes feladatokon keresztül szembesültünk az egész világot érintő globális problémákkal, mint a klímaváltozás, kimerülő energiaforrások, társadalmi igazságtalanságok, stb.... és ezek esetleges megoldásai.
Majd a résztvevő kisközösségek eddig elért eredményeit, jelenlegi munkáit és jövőbeni terveit beszéltük meg kis és nagycsoportos feladatok közben. Változatos, izgalmas nap volt érdekes beszélgetésekkel, meditációval, finom ebéddel hol komolyan, hol viccesebben."

"Először is nagyon köszönöm, hogy elvittél Magaddal erre a képzésre.
Kellemesen csalódtam, mert úgy képzeltem, hogy egy nagyon unalmas előadást fogunk hallani, jogi dolgokkal megtűzdelve, ehelyett egy nagyon interaktív, jó hangulatú nap lett!
Nagyon sok új információt kaptam, főleg arra vonatkozóan, hogy tényleg nagyon fontos dolog Földünk védelme és ha csak kicsit tudunk tenni érte, tegyük meg! Ha még jó közösségben is tehetjük, az külön ajándék! Már pedig fontos a közösség, az összetartás, egymás segítése, biztatása.
Megnyugodtam, hogy amit itt a tetőtérben megtehetek, azt meg is teszem: szelektív hulladék gyűjtés, földbarát mosószer, "kutyazacskó" használat. Törekszem ezután a víztakarékosságra is!"

Legközelebb ti is csatlakozhattok! Jöttök? ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése