2014. június 19., csütörtök

MÁK a Szatyorban, azaz Menj haza és Áradozz Kecskemétről! :))

Nem győzöm hangsúlyozni, a KKÁ egy csuda projekt!

Minél többször találkozunk egymással, annál több kedves emberrel ismerkedünk meg, és annál több érdekes kezdeményezés  nyűgöz le.  Többek között ilyen a MÁK ( Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért ) SZATYOR BOLTJA is.

Június 12-én az Újtelepi Kosár Közösség különítménye rajtacsapott a kecskeméti Szatyron. :)

Halasy Gábor fantasztikusan összefoglalta a Kecskeméten töltött élménydús 3 óra lényegét. Olvassátok!


"Igazán kedves és segítőkész társaság fogadott minket Kecskeméten.

 Ezen az látogatáson betekintést nyertünk a Kecskeméti Szatyor Közösség gyakorlati működésébe,

 mivel közvetlenül beszélhettünk vásárlókkal, szervezőkkel sőt néhány beszállító vagyis termelő is jelen volt. Termelőkkel folytatott beszélgetésünk során részletes képet kaptunk arról, hogy ők pontosan milyen tevékenységet végeznek és miként jutnak el a finomságok a Kecskeméti átvevő pontba. Olyan információk ezek amelyeket ha az ember egy átlagos boltba betér nem vagy csak nagyon hiányosan kap meg. Ez a mai világban igazi kincsnek számít, ahol a vásárló megtudhatja hogy pontosan mi is kerül az asztalára.
 Ezek mellet lényeges szempont volt, hogy betekinthessünk a háttér folyamatokba is, ami a lelke ennek az egésznek.

 Megkaptunk minden információt az internetes felület működéséről, a webes rendeléstől az áru átvételéig. 

Nagy élmény volt élesben látni, megtapasztalni mindezt. Ezen felül külön nagy élmény volt belelátni a Cseh pékség csodás kis világába, rejtelmeibe, mely nagyon jó minőségű termékeivel látja el a Kecskeméti szatyor közösséget.

Összességében nagyon sok mindennel gazdagodtunk látogatásunk során, melyben külön köszönet illeti Dórit, aki még plusz finomságokkal látott el minket, hogy nehogy üres kézzel távozzunk tőlük. Így került hozzánk: saját készítésű barack lekvár, menta szörp, kaptunk ültetni való babot és egyéb magokat is, finom házi tejfölt illetve kóstolót az igen ritka ámde ugyanakkor nagyon jó izű és egészséges alakor lisztből készült kenyeret is. Mindezért nagyon hálásak vagyunk és reméljük, hogy egyszer hasonlóképpen viszonozhatjuk vagy tovább adhatjuk ezt a szívélyes vendéglátást.

Köszönjük

Gábor és Andi"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése