Ismerd meg, Szomszéd!

Családi Napközi a Maros utcában 

Bernáth Mária óvónő és hittanár  gondozónő segítőjével februártól várja a bölcsis korosztályba tartozó gyerekeket a Maros utcában nyíló Újtelepi Tipegő Családi Napköziben.  Mária katolikus oviban és az elmúlt 3 évben Dunaharasztin, egy családi napköziben dolgozott, így nagy tapasztalatokat szerzett a gyerekek kis csoportos foglakoztatásában.  

Az idősebb korosztállyal is megtalálja a hangot: 2010-ig hittant oktatott a katolikus plébánián.  40 éve él Újtelepen, jól ismeri a lakótelepet, az itt élő embereket, így tapasztalatai arra ösztönözték, hogy a környéken működő Ficánka családi óvoda mellett a kisebb korosztály szüleinek is lehetőséget biztosítson, hogy 18 hónapos kortól 3,5 éves korig gyerekeiket jó kezekben tudhassák.  


Mária úgy tapasztalja, hogy a Csanákra való igényt korunk hozta létre, hisz a nagymamák is sokszor aktív dolgozók, és ha a munkahely megkívánja nem mondhat az anyuka nemet a munkára, ha a kisgyermek mellől visszahívják, de a bölcsődében éppen nincs hely, esetlegesen a szülő képezné magát. Kétéves kor körül a gyermek már igényelnék a kortárs csoportot, ilyen esetben is megoldást kínál a családi napközi.
Az Újtelepi Tipegő 70 négyzetméteren, nagy kerttel, sok mondókával és zenével várja a kicsiket. A helyeket folyamatosan töltik fel. Érdeklődni Bernáth Máriánál  06-30-567-52-50, ujtelepitipego.hu vagy keressétek  a Facebookon Soroksár-Újtelepi Tipegő néven.
Nemrég frissült a Facebook oldalunk borító képe egy hirtelen jött ötletből megvalósult "házi verseny" eredményeként. :)

Nagyon kíváncsi lettem Szűcs Juditra, aki szerényen elküldte az újonnan felfedezett hobbijának fantasztikus eredményét, egy lélegzetelállítóan szép felvételt a "nagyjátszóról". Ki ő, hogy készült a kép,vajon itt lakik a telepen? Sikerült is felvenni vele a kapcsolatot, és örömömre elvállalta a találkozást.
A játszótér sarkán találkoztunk, Judit biciklivel érkezett. A környéket járta szinte vadonatúj gépével, tobzódva a kellemes vénasszonyok nyara által varázsolt színekben.

Arra a padra ültünk le beszélgetni, ahol az a bizonyos kép :) készült.
Hosszan és sokat beszélgettünk, ami ebből a lényeg, itt olvasható:

Budapesti lányként Isaszegen nőtt fel. A nagymamájától kapta az első fényképezőgépét, a barátnőjétől megtanulta manuálisan is előhívni a fényképeket. 
20 éve költözött az Újtelep útra. Nemrég régi gépét lecserélte  egy jó kis digitális fényképezőgépre, azzal készítette a borítóképünket is. J 
Év elején  Californiában járt,csodálatos képeket készített, amik már ott is nagy népszerűségnek örvendtek.
Bűnügyi nyomozóként sokat volt távol  a lakóteleptől, de amióta nem dolgozik több ideje jut a fényképezésre is. 
Szemet és lelket gyönyörködtető képeket készít. A családtagjai és barátai a legnagyobb rajongói, de az Időkép.hu valamint annak  Facebook oldalára is feltöltött néhány jól eltalált képet, melyek közül párat a weboldal kiválasztott és annak főoldalán megjelentetett. A mi borítóképünket 1735 ember kedvelte és 228 megosztást kapott október 14-én!  
A nyertes kép 2 hete készült, amikor keresztlányával  lement a játszótérre és meglátta az ősz csodálatos színeit. Judit nagyon örül  képei sikerének vallja, hogy a jelenben élve érdemes meglátni és megélni a pillanatok szépségét, amit ő fényképezőgépe lencséjén keresztül is meg tud örökíteni és felemelő érzés hogy ez másoknak is megmutatható, átadható.  


Ti láttátok már ilyen szemmel a lakótelepünket? <3


ÉS A KEDVENCEM:


Judit, szívesen látjuk a képeidet mi is még sokszor az oldalunkon! A tél és annak minden szépsége még csak most jön... ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése