2013. december 19., csütörtök

Jószomszédok Egyesület

Bejegyeztetett! :))

Igen, kissé patetikusnak hangozhat, de tényleg nagy öröm, hogy egy csapat lakótelepi lelkes civil kezdeményezése nyomán megalakult a Jószomszédok Egyesület. Az civil szervezet létrehozásának gondolata éppen 1 évvel ezelőtt merült fel, amikor egy kicsit fázósan, ám annál nagyobb jókedvvel képviseltük Soroksár-Újtelepet az Adventi ünnepeken Soroksár főterén.  Erről már beszámoltam a Facebook-on, de ha valaki véletlenül nem látta volna, íme itt a link, ahol újból megnézhetitek:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.452605471455098.99898.175812435801071&type=3


A tavaly adventi ötleteink idén csak szaporodtak, készülődtünk, ötleteltünk, ismét Szomszédünnepet rendeztünk, aztán végre a tettek mezejére léptünk, és megalapítottuk a JÓSZOMSZÉDOK EGYESÜLETET. <3 Sok-sok hivatalos papír, beadvány, javítások és hiánypótlás után október végén a Fővárosi Törvényszék bejegyezte az egyesületet.



Sokfélék vagyunk, akár a lakótelepen élő emberek: fiatal és még fiatalabb :), aktív dolgozó, kisgyerekes és felnőtt korú gyerekek anyukái, kutyások és nem kutyások, kreatívak és hatalmas elméleti tudással rendelkezők, ismertek és ismeretlenek. De egy közös mindenképpen van bennük: szeretünk itt élni, és szívesen teszünk saját magunkért és a környezetünkért. :)


Az egyesület célja ( többek között ) a lakótelep természeti értékeinek megóvása, gyarapítása, közösségének fejlesztése, lakói jobb helyi közérzetének, a közügyek iránti nagyobb érdeklődésének, helyi lokálpatriotizmusának erősítése, közreműködés a rendjének, tisztaságának javításában. Célja továbbá Soroksár-Újtelep szépítése, építése, a lakosság bevonása a városrésszel kapcsolatos elképzelések és tervek megvitatásába és megvalósításába.

A Jószomszédok blog ezentúl is a lakóteleppel kapcsolatos fontosabb események és tudnivalók fóruma, és az egyesület hírcsatornája lesz .

Várjuk szeretettel és szívesen fogadjuk azokat, akik csatlakoznának az egyesület tagságához tagként vagy támogatóként.

Tegyünk ezentúl közösen lakótelepünkért és magunkért Soroksár-Újtelepen! 






1 megjegyzés:

  1. Gratulálok Hölgyeim! Sok sikert!
    Kellemes Ünnepeket!
    Tisztelettel - Ritter Ottó

    VálaszTörlés