2013. december 27., péntek

Segíteni jó

Segíteni jó! Ezt mindenki tudja - elméletben és szerencsés esetben gyakorlatban is -, de megélni, főleg Advent idején szívet-lelket melengető. Ebben az élményben lehetett része azoknak, akik Táborosi Kata felhívására adományokkal szépítették meg a Szentlőrinci út melletti erdőben lakó hajléktalan pár karácsonyát.

Két okból is megörültem Kata felhívásának:
1., A Soroksár-Újtelep Facebook oldal lassan kezd úgy működni, ahogy azt igazából szeretnénk: csatornája azoknak a dolgoknak, amik minket érintenek. Minket, akik ezen a lakótelepen élünk. Felületet biztosít arra, hogy megosszunk egymással fontos vagy közérdekű infókat.

2., A nemrég bemutatkozott Jószomszédok Egyesület célja, hogy civil kezdeményezéseket is felkaroljon, főként ha az a lakótelepen élőket érinti. Ilyennek gondoltuk Kata felhívását is.

A bemutatkozó délutánunkon elsőként Ritter Ottó érkezett nagy pakkal. 2 nagy zsákot hozott: paplan, párna, kabát, bakancs, sapka-sál érkezett az adományba szánt csomagban. A használati tárgyak mellé szaloncukrot és finom csokoládékat is csomagoltak. Köszönet érte!





A sütiosztás :)  ideje alatt sok emberrel ismerkedtünk meg, beszélgettünk, ajánlottuk a lakótelep Facebook oldalát.  És kiderült, milyen jó is, ha valaki ugyan nem használja a közösségi oldalt, ám kutya-gazdi, és már van közös élményünk a kedvenceinkkel. Köszönet annak a kutyás hölgynek, aki egy a prérire kikötött szoptatós kutyus megmentése után még adott az adományba 1 liter tejet és tartós élelmiszert.

Kállmánn Erikától meleg pulcsi és finom csontok, kutya-konzervek és étkezési konzerve érkeztek, Simonics Sacitól pulcsi és meleg kötött nadrág.


A Táborosi család hosszabb ideje segíti Attilát, Erikát és kutyáikat. A saját és ismerőseik által is összegyűlt adományokat december 24-én reggel adta át Kata édesapja és nővére nekik, nagy örömet szerezve a hajléktalan párnak.




Utólag is nagy köszönet mindenkinek, aki lehetőségéhez mérten hozzájárult Erika és Attila ünnepéhez. A segítség folyamatosan elkél, így tartós élelmiszerrel, kutyakajával vagy meleg holmikkal támogathatjátok őket. A "kukanapok" előtt, tehát kedden és pénteken találkoznak Katáék Attilával, akkor tudják átadni az adományokat. Felajánlásokat folyamatosan fogadunk a Facebook oldalon vagy Táborosi Katának üzenve.


Segíteni jó! Ezt most Soroksár-Újtelep is bebizonyította. Nagy-nagy örömömre! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése